vineri, 17 februarie 2012

Alcalinitatea organismului. Determinarea corecta a PH-ului organismului



   Iata cateva raspunsuri extrase din nr.7/2004 al revistei de stiinta “Ion Life Detox News” la intrbarea :de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim?
  In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doade cativa ani.
   Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa ionizata" este ca, in Japonia, o familie din 5 consuma deja aceasta apa.
  Majoritatea dintre noi suferim de hiperaciditate (aciditate crescuta)Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide, iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si tesuturi.
 Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele sa aiba pH-ul de 7,35), iar pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul nostru face o mica "scamatorie" prin care converteste rezidurile
acide in reziduri acide solide. Cand corpul nostru reuseste sa mentina aceste reziduri nediluate,el le poate stoca pe o perioada nedeterminata, intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime, fara sa afecteze ph-ul din restul corpului. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii rezidurilor acide de a avea un mediu de stocare.
Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.Rezidurile acide solide din organismul nostru sunt: colesterolul, acizii grasi, acidul uric, pietre la rinichi, uratii, sulfatii si fosfatii. Acumularea acestor reziduri acide reprezinta, de fapt, procesul de imbatranire.
Formula chimica a colesterolului si a acizilor grasi este data de arderea incompleta a carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului exagerat de paste si paineiar acidul uric si amoniacul, a carnii de toate tipurile.
Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi de tip cola.
Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou. Atat el cat si cel fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase, neutralizand acesti acizi, transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza.
Una dintre marile probleme ale rezidurilor acide este ca ele ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza multe persoane sufera de hipertensiune arteriala.
In zona in care rezidurile acide sunt stocate in organism, circulatia sangelui este slaba, facand posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange si astfel sa devina disfunctional.  Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in  jurul pancreasului.           Celulele canceroase sunt acide, in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice, care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid.
Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Medicii oncologi  cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor, inainte de operatie.
Rezidurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, ele putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului.
Corpul nostru lipeste aceste reziduri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului, provocand astfel accidente cere- brale. Alcalinul neutralizeaza acidul. Apa alcalina ionizata neutralizeaza rezidurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea care ne ramane pe maini, dupa ce spalam o bucata de carne.
Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un    
sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea.
Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior, indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.  Deci ne conducem dupa dictonul: "Ceea ce ochii nu vad, nu exista". In functie de fiecare organism, noi stocam rezidurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul in care ele sunt stocate. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide, nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide din sange, eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita. Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia  deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.


Sfaturi pentru sanatate


BETI APA PE STOMACUL GOL! In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Pentru cei in varsta, pentru bolile grave ca si pentru cele moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: dureri de cap, dureri alcorpuluisistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsiegrasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organele genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.


O metoda de tratament cu apa:


1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x160 ml apa , aproximativ o jumatate de litru in total.
2. Spalati-va pe dinti, dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.
4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi.
Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata sanatoasa. Numarul de zile de tratament necesar pentru  vindecarea/ controlul/reducerea principalelor boli:
1) Presiune ridicata a sangelui- 30 zile;
2) Gastrita- 10 zile ;
3) Diabet- 30 zile
4) Constipatie - 10 zile;
5) Cancer 180 zile ;
                   6) Tuberculoza - 90 zile;
                  7) Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zilin prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic. Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar sa fie necesar sa urinati de mai multe ori.
Beti apa si ramaneti sanatosi si activi. Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau ceai fierbinte, iar la masa apa,dar care nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce  mancam!!! Nimic de pierdut, totul de castigat! Pentru cei carora le place sa bea apa rece,este bine sa retina: apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat si va va incetindigestia. Odata ce acest noroi reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine. Foarte curand,acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer. Este cel mai indicat  sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa.

O nota importanta despre atacurile de inima: orcine ar trebui sa stie ca nu numai durerea in mana stanga sau in piept pot constitui un semnal in cazul unui atac de inima; fiti atenti si la durerile intense in maxilar. Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care  au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc.
Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija si atenti. Cu cat stim mai multe, cu atat sansele de a supravietui sunt mai mari. Un radiolog spune ca, daca fiecare din cei care primeste acest mail, il trimite la toti cunoscutii sai, putem fi siguri ca vom fi mai putini oameni bolnavi .
O alta metoda de tratament foloseste Calciu Coral . Este mai simpla si asigura si alcalinizarea eficienta a organismului. Despre aceasta metoda si cum poate fi controlat Ph-ul organismului aflati mai mullte in cabinetul nostru. Prin scanarea sangelui se poate deasemeni determina eficienta alcalinizarii organismului in cazul unei imunitatii deficitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu