vineri, 25 mai 2012

PREMIERA NATIONALA - nou tratament chimioterapic


In Spitalul Sanador s-au efectuat in data de 23 mai 2012 in PREMIERA NATIONALA primele trei chemoembolizari cu microsfere absorbabile!
Aceasta noua procedura medicala efectuata si introdusa pentru prima data in Romania de catre Dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie Imagistica Medicala, presedintele Societatii Romane de Radiologie Interventionala, se adreseaza pacientilor cu tumori maligne hepatice, atat primare (neoplasm hepatic, hepatocarcinom), cat si secundare (metastaze de la alte tipuri de tumori maligne, frecvent neoplasm de colon).
Procedurile au fost realizate de catre radiologul interventionist intr-o sala de operatie dotata cu echipament angiografic Siemens de ultima generatie , care permite preluarea si stocarea imaginilor de inalta rezolutie, din interiorul ficatului (angiograma). „Este o procedura minim invaziva care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore dupa interventie; se realizeaza cu anestezie locala, introducandu-se un microcateter in arterele din ficat, care vascularizeaza tumora respectiva. In aceste vase, ulterior se injecteaza microsfere incarcate cu substante chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior, dar si de a opri fluxul sanghin catre tumora. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentratia locala (intratumorala) de chimioterapic va fi mai mare, iar reactiile adverse mult minimizate, in special cele sistemice (in restul organismului)”, a declarat dr. Bogdan Popa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu